Monday, May 4, 2009

Workshop cu Doug Cushman pentru tinerii ilustratori si autori de carte pentru copii

Bucuresti, 16 februarie 2009.
Autorul si ilustratorul de carte pentru copii Doug Cushman va gazdui un workshop despre munca de ilustrator dar si cea de scriitor, joi, 19 februarie, ora 18.30, la Ceainaria Carturesti Verona. Creatorul personajelor Aunt Eater si Inspector Hopper si autorul a peste 90 de carti, Doug Cushman ii va sfatui pe tinerii ilustratori romani cum sa isi construiasca un portofoliu si cum sa reuseasca sa duca propriile proiecte la publicare.
Intrarea este libera. Cei care doresc sa aiba o discutie privata cu autorul american, sa-i arate acestuia portofoliul sau sa-i ceara sfatul, se pot inscrie la deschiderea atelierului pentru o taxa de 10 euro.
Workshop-ul este organizat de catre SCBWI (Society of Children's Book Writers and Illustrators), la initiativa Alinei Darian, autoarea cartilor de povesti ilustrate „Prinţul în Palatul de Sticlă" şi „Dragonul care iubea ceaiul", apărute la editura Soarele şi Luna.
„In Romania, „piata” de carte pentru copii este inca in formare. Avem ilustratori si scriitori talentati care se confrunta insa cu dezinteresul editurilor romanesti si monopolul cartilor importate. O solutie este colaborarea cu editurile occidentale si eu cred cu tarie ca nu este atat de greu sa-ti gasesti un editor afara daca stii ce pasi sa urmezi. De aceea l-am invitat in Romania pe Doug Cushman. Cu o cariera de peste 20 de ani, un autor care traieste din povestile sale este cel mai in masura sa motiveze si sa-i directioneze pe artistii romani demoralizati ca nu au cum sa-si faca cunoscute creatiile. Nu va fi un workshop in care se vor discuta lucruri abstracte, dimpotriva. Doug este americanul extrem de deschis, cu o privire mult mai dezinvolta si mai relaxata asupra creatiei decat noi, europenii, carora ne place sa mentinem aura de mister in jurul surselor de inspiratie sau a metodelor de lucru. Dar workshop-ul lui Doug va fi unul interactiv, care sper sa aduca motivatie si inspiratie tinerilor artisti romani”, marturiseste autoarea Alina Darian.
Acest workshop este doar primul dintr-o serie de ateliere care au menirea de a-i incuraja si ajuta pe artistii romani, dar si de a mobiliza editurile si a starni curiozitatea marelui public.
Cu aceasta ocazie pe site-ul Liternet cei interesati pot avea acces la o expozitie virtuala de ilustratie de carte pentru copii, ilustratii realizate de catre artisti membri SCBWI printre care Doug Cushman, Bridget Strevens-Marzo si altii.
http://agenda.liternet.ro/cronici/WorkshopDougCushman.html
Despre Doug Cushman
Doug Cushman este un artist american care a inceput prin a crea benzi desenate dar si-a castigat reputatia scriind si ilustrand carti pentru copii. Premii: Reuben Award for Book Illustration oferit de catre National Cartoonists Society, New York Times Children's Books Best Sellers, The New York Public Library's Best 100 Books of 2000, Book Illustration Award 1996.
www.doug-cushman.com
Despre SCBWI
SCBWI (www.scbwi.org) este singura organizaţie ce oferă servicii complete pentru cei care scriu sau ilustrează cărţi pentru copii. Creată în Los Angeles în anii 70, numarand azi 19000 de membri in intreaga lume, societatea acţionează ca o reţea de schimb de cunoştinţe între scriitori, ilustratori, editori, agenţi literari, librari, educatori. SCBWI are un rol vital in cariera autorilor de carti pentru copii, într-o meserie care presupune pe de o parte izolare iar pe de alta necesitatea cooperării cu alţii. SCBWI este reprezentat in Romania de catre autoarea Alina Darian.

##

Contact:

Alina Darian, editura Soarele si Luna, editura@soarelesiluna.ro, alinadarian@gmail.com

Andreea Leonte, McCann PR, andreea_leonte@mccannpr.ro, 021 232 37 27

No comments: