Friday, May 28, 2010

Acum cateva zile am fost invitati sa tinem un workshop de ilustratie de carte in cadrul Visual Playground (www.visualplayground.ro; http://www.visualplayground.ro/blog/).

Workshop-ul a fost tinut de: Cristiana Radu, Patricia Suliman si Suzan Suliman. .

Workshop-ul a fost impartit in doua:

1. partea teoretica - ne bucuram ca am reusit sa ii implicam activ pe participanti. In jurul unei mici prezentari despre ilustratia de carte in general (cu exemple de carte foarte frumoase aduse de Cristiana din biblioteca personala si exemple din lucrari ale membrilor Clubului), despre trenduri in tari diferite si despre felul in care se misca lucrurile pe piata de carte locala si internationala, s-a creat un dialog foarte placut care ne-a ajutat si pe noi sa vedem cum e perceputa ilustratia de studentii din Romania.

2. partea practica – a constat in mici exercitii de imaginatie.

Am reusit sa ducem cu succes pana la capat doua teme propuse de noi.(am fost foarte placut surprinse sa vedem ca participantii au ramas sa termine ultima tema, desi orele rezervate workshop-ului se terminasera.)

Prima tema a constat in ilustrarea unui cuvant care nu exista in DEX. (ex. clompoceala) iar a doua a presupus un colaj de elemente grafice si text pe o pagina A4 cu scopul de a sugera un sentiment (ex. bucurie).

La final, desenele au fost prezentate reciproc, a avut loc un dialog pe marginea lor si am oferit si premii - constand in oferirea cate unei carti, apartinand membrilor Clubului, celor care au desenat cele mai adecvate temei trei ilustratii. Selectia a fost facuta impreuna cu toti participantii. Cei prezenti (cu backgrounduri diferite, de la ASE la arhitectura si arta, si din zone diferite, bucuresteni, ieseni) s-au implicat cu adevarat, au lucrat cu spor iar rezultatele, pe care le puteti vedea mai jos, ne-au surprins pozitiv.

Speram ca in urma workshopului participantii sa fi ramas cu o idee mai clara despre ilustratie, rolul si locul ei in zona arta/ design/ piata de carte, sa le fi starnit pofta de a desena si de a sti mai multe despre desen si sa pastram legatura cu cei real interesati de domeniu.

Ar mai fi de zis ca am avut parte de un spatiu foarte frumos si primitor la mansarda librariei Carturesti care a fost un ambient perfect pentru crearea unei atmosfere creative.
1 comment:

radiowhisper.com said...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!