Tuesday, February 23, 2010

«Once upon a time... »
Istanbul, Turcia
noiembrie 2009


In momentul cand Clubul Ilustratorilor a fost invitat sa expuna in cadrul targului de arta „Artist 2009” (Sanat fuari) s-a ridicat imediat problema gasirii unei tematici pentru expozitie. Si cum aceasta era prima data cand publicul turc interactiona vizual cu lucrarile membrilor Clubului Ilustratorilor, ne-am gandit sa le spunem o poveste. Si cum orice poveste incepe cu „A fost odata ca niciodata...” asa a ramas si numele expozitiei.

Povestea noastra a avut in centrul atentiei o pisica mare si rosie cu aripi(realizata de Veronica Neacsu), un simbol care ne urmeaza si care reuseste mereu sa aduca zambete privitorilor si nu de putine ori se lasa fotografiata si admirata.
Publicul nostru a fost curios si nu l-am dezamagit, surprinzandu-l mereu cu momente speciale in povestea noastra, proiectul Cutiuta, Colectia pisicii, cartile de artist(Stefan Ungureanu, Gabriela Boiangiu). ilustratiile-obiect ale Oanei Ispir si multimea de cartoline, semne de carte si insigne. Lucrarea Silviei Olteanu, «Cien años de soledad» a fost indelung admirata de toti vizitatorii. Iar panzele Mihaelei Paraschivu au fascinat trecatorii, nu putini fiind cei care au cerut o adresa de contact.

Deznodamantul a fost cu happy end, cine dorea, putea sa mai vada si alte povesti daca intra pe blogul nostru si de asemenea ni s-au propus viitoare colaborari, astfel ca povestea noastra sa se continue si la anul pe meleagurile turcesti.

Participarea a fost realizata cu sprijinul ICR Istanbul prin Domnul Prof. Dr. Mihai Maxim, directorul Institutului, Doamna Silvana Rachieru si Doamna Liliana Boscan.
Paralel cu acest eveniment s-au desfasurat Targul de carte si prima editie a Festivalului de literatura Tanpınar. Multe interviuri si intalniri cu autori celebri din toata lumea (din Romania: Norman Manea, Dan Lungu, Adela Greceanu, Luminiţa Marcu si Silvia Kerim)!!!

Au expus: Mihaela Paraschivu , Ioana Ursa, Anca Popescu, Adriana Horga, Adriana Gheorghe, Alina Samoschi, Doina Butuşină, Silvia Olteanu, Ştefan Ungureanu, Amalia Dulhan, Margareta Udrescu, Ciprian Udrescu, Alexandra Rădulescu, Patricia Suliman, Irina Dobrescu, Stela Lie, Sebastian Opriţa, Oana Ispir, Suzan Suliman, Cristiana Radu, Raluca Ilie, Veronica Neacşu, Doina Roman, Alina Antemir si Adrian Mihalcea.

Curator: Patricia Suliman

Multumim tututor celor care s-au implicat in proiectul «Once upon a time...» si in special Doamnei Stela Lie.

No comments: