Sunday, September 5, 2010

Ultima Venetie...
Clubul a încheiat în perioada 23 septembrie – 6 octombrie o serie de expoziții realizate la Veneția în colaborare cu Institutul Cultural Român de acolo (2006-2010).
Anul acesta ne-am plimbat cu „Arca lui Noe” (titlul expoziției) de-a lungul canalelor Veneției. Expoziția prezentată cu ceva luni în urmă la “DGallery” a stârnit interesul unui public divers aparținînd multor culturi. Tematica expoziției, așa cum ne sugerează și titlul, a avut în prim plan lumea animalelor. S-au urcat în arcă animale foarte diferite, de la cele pe care le întâlnești zilnic în curtea bunicii, la animale fantastice sau personaje ce luau chip de animale.
A fost de asemena o plăcere sa fim prezenți pe 24 septembrie la lectura publica oferita de scriitorul Călin Torsan (prietenul nostru din Bookataria 1).
[Silvia Olteanu, text si fotografii]




Clubul Ilustratorilor la Zilele Bucurestiului 2010

În perioada 18-19 septembrie, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, Centrul municipal pentru tradiţie şi folclor (condus de Caludia Virlan) a organizat în Piaţa Constituţiei concerte, parade, spectacole.
Clubul Ilustratorilor a fost invitat să expună lucrări şi să desfăşoare un workshop pentru copiii vizitatori. Astfel ne-am prezentat doi membrii ai Clubului: Margareta Udrescu şi Bianca Haţeganu, împreună cu Felicia Ionescu. Având materiale de pictură pentru copii, i-am invitat la standul nostru să facă colaj, să deseneze şi să picteze ceea ce le place lor mai mult, noi îndrumându-i, sugerându-le soluţii pentru finalizarea lucrărilor. A fost un succes, copiii erau încântaţi, d-abia îi mai ridicam de la mese pentru a face loc altor copii. La final am expus lucrările lor pe un panou de lângă standul nostru.
Vizitatorii au fost plăcut impresionaţi de standul Clubului ce continea imagini si cartoane pictate de membrii nostri.
Lume multă, preocupată de arte în acest an la Zilele Bucurestiului.
Pisica a făcut din nou ravagii. :)